Vjačeslav Taran

Milijarder poginuo u padu helikoptera

  • Извор: Агенције
  • 29.11.2022. 16:18

Ruski milijarder Vjačeslav Taran je poginuo u padu helikoptera kod Monaka.

Pedesettrogodišnji Taran je posljednjih deset godina živio u Monaku.

Osim njega, u helikopterskoj nesreći koja se dogodila 25. novembra je smrtno stradao i 35-godišnji pilot koji je upravljao helikopterom, prenosi portal "Monaco Daily News".

Taran je još 1997. osnovao Liberteks, platformu za online trgovanje, a u posljednje vrijeme se bavio kriptovalutama.

"Libertex grupa s velikom tugom potvrđuje smrt svog suosnivača i predsjednika Upravnog odbora Vjačeslava Tarana, u pada helikoptera koji se dogodio na putu za Monako u petak 25. novembra 2022.", poručili su u saopštenju iz Libertexa.

Ruski milijarder je letio iz Lozane s iskusnim pilotom u jednomotornom helikopteru H130.

Nesreća se dogodila oko 13 sati po vedrom vremenu, a javila su se nepotvrđena nagađanja da je drugi putnik otkazao let u posljednji trenutak.

Zamjenik javnog tužioca u Nici je rekao da se ne može isključiti krivica treće strane.

Ukrajinska novinska agencija UNIAN tvrdi da je Taran bio "kriptobiznismen s vjerovatnim vezama s ruskom spoljnom obavještajnom službom".

Navodi se kako je bio povezan s agencijom za inostranu špijunažu SVR, kao i da je bio odgovoran za "pranje ruskih sredstava kroz sistem operacija kriptovaluta", piše "Daily Mail".

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм