Италија

Мигранте представљали као богаташе, па их третирали као робове

  • Извор: Танјуг
  • 27.06.2024. 12:37

Италијанска полиција разбила је криминалну мрежу која се бавила трговином људи и која је, користећи луксузне аутомобиле, кријумчарила кинеске мигранате у Италију.

Након доласка у Италију, мигрантима су одузимани пасоши и третирани су као робови.

- Кријумчари су мигранте представљали као азијске грађане, скупоцјено обучене, са мало пртљага, који путују скупим аутомобилима, а превозили су их кинески држављани који су годинама живјели у Италији и говорили италијански језик - навела је полиција у саопштењу, преноси Гардијан.

Полиција је ухапсила девет наводних чланова криминалне мреже и идентификовала 77 миграната без докумената, од којих су многи жене и малолетници од 15 до 18 година.

Случај је запао за око полицији након што је један кинески држављанин током рутинске царинске контроле заустављен на граници између Италије и Словеније. Откривено је да превози четири Кинеза без докумената.

Истрага је открила да постоји континуирани прилив нерегуларних кинеских држављана који су, у малим групама, стизали у земље попут Србије у коју су ушли без виза, наведено је.

- Одатле (из Србије) су аутомобилима стизали преко Босне, Хрватске и Словеније, до италијанске државне границе - наводи се.

Кријумчарени мигранти довозили би се у кућу у близини Венеције, гдје су остали један или два дана прије него што су их одводили у друге дијелове Италије или друге земље ЕУ, попут Француске и Шпаније.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: