Glasanje u Parlamentu

Mej: Neka poslanici kažu šta žele

  • 29.01.2019. 16:32

Glasanje u Parlamentu je prilika da se prekinu podjele koje su sprečavale odobravanje sporazuma o "Bregzitu" i da se Evropskoj uniji pokaže šta britanski poslanici žele, izjavila je premijer Velike Britanije Tereza Mej.

Ona je u obraćanju britanskim poslanicima rekla da je glasanje prilika da se Briselu pokaže šta je potrebno da se sporazum koji je ona postigla sa EU usvoji u Predstavničkom domu Parlamenta Velike Britanije. 

"Danas imamo priliku da pokažemo EU šta je potrebno da bi se usvojio sporazum u ovom Predstavničkom domu, šta je potrebno da se pređe preko zbunjenosti, podjela i nesigurnosti koja visi iznad nas", istakla je Mejova. 

Mejova je naglasila da prihvata da donji dom Parlamenta ne želi sporazum koji je ona predstavila poslanicima. 

"Prihvatam da ovaj dom Parlamenta ne želi sporazum u obliku koji sam ja predstavila. Glasanje je bilo odlučujuće i ja sam slušala. Svijet sada zna šta donji dom ne želi, a danas moramo da pošaljemo poruku o tome šta želimo", dodala je Mejova. 

Mejova je rekla da želi da ponovo pregovara o sporazumu koji je postigla sa EU, kako bi obezbijedila "značajne promjene", iako će vjerovatno tako nešto naići na jak otpor bloka. 

"Govorim o tome da se ne nastavlja sa daljom razmjenom pisama, već da se izvrši značajna i zakonski obavezujuća promjena sporazuma", objasnila je ona. 

Britanski premijer je upozorila da pregovori o takvim promjenama neće biti jednostavni i da će to zahtijevati ponovni početak pregovora.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.