Румунија

Медвјед упао на сахрану, ожалошћени почели да бјеже

  • Извор: Телеграф
  • 20.04.2024. 12:34

У Румунији протеклих недјеља забиљежено је више сусрета људи са медвједом, а прије неколико дана у Сегешвару је умало дошло до трагедије када је медвед "упао" на једну сахрану.

"Гледај, медвјед! Иде ка нама! Иде ка нама!", успаничено су говорили људи који су дошли да испрате покојника.

На сахрану је дошло око 70 људи и сви су у паници почели да бјеже. Срећом, вриска и јурњава су уплашили животињу која се повукла у шуму, али је и даље наставила да мјерка плијен.

"Мислим да би, да нас је било мање, сигурно напао. Овако се уплашио. Потрчао је натраг уз брдо, па је застао, опет кренуо да јури ка нама, па се опет повукао", испричао је човјек који је био на сахрани.

Невријеме направило хаос, излиле се канализије

Невријеме направило хаос, излиле се канализије

Све се одиграло у једном селу на око 40 километара од Сегешвара. Гробље се налази уз једну шуму из које је медвед долутао.

"Медвјед је био веома раздражљив, на крају је стао и гледао нас више од минут. На крају се окренуо и вратио се у шуму. Све смо јавили властима, тражили смо од мјесне заједнице да добије дозволу од министарства да усмрти животињу ако постане агресивна", рекли су мјештани.

Румунски медији подсјећају да је медвед недавно направио покољ у селу код Регине. Успио је да поруши дио штале и да домаћину убије 30 оваца, преноси Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.