Замјеник предсједника Савјета безбједности

Медведев описао будућност Украјине: Надаље само распадање

  • Извор: Спутник Србија
  • 30.08.2024. 10:46

Украјина више нема на чему да паразитира, нема ништа своје, а обимна помоћ Запада ће ускоро престати, а онда ће доћи до распадања, изјавио је замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.

Како је рекао, ресурсна база коју су крајем 20. вијека незаконито стекли сљедбеници Степана Бандере, вратила се у родну земљу.

- Нема више ничега на чему би могло да се паразитира. Крупна помоћ Запада ће ускоро бити обустављена из потпуно регуларних разлога, а онда постоји само брзо распадање и неминовна дезинтеграција - оцијенио је Медведев.

Покровитељи Кијева, који спонзоришу сукоб, не настоје да помогну украјинском народу – њима је потребан приступ рудама те земље, сматра Медведев.

Захарова: САД изгубиле и трунку здравог разума – Кијеву дат потпуни карт бланш за нападе на Русију

Захарова: САД изгубиле и трунку здравог разума – Кијеву дат потпуни карт бланш за нападе на Русију

- Празна каса неонацистичке државе неће се попунити сама од себе. Украјински покровитељи то добро разумију. Њихов циљ никако није да помогну несрећном украјинском народу, за који никада нису марили. Приступ рудама је оно што може да надокнади токове неповратног новца који нестаје пред нашим очима у процесу бескрајне крађе кијевског корумпираног олоша - написао је он на Телеграм каналу.

Медведев сматра да су "кијевски неонацисти" толико жељни да врате Донбас који није њихов, а у томе их очајнички подржавају на Западу, јер им једноставно треба новац.

Замјеник предсједника Савјета безбједности навео је податке из отворених извора, према којима се укупна вриједност залиха руда у цијелој Украјини процјењује на скоро 14,8 билиона долара, при чему 7,3 трилиона долара отпада на Луганску и Доњецку Народне Републике.

- Односно, скоро половина националног богатства бивше Украјине је Донбас! - истакао је Медевдев.

Путин одликовао Лукашенка орденом највишег ранга у Русији: Односи издржали тест времена

Путин одликовао Лукашенка орденом највишег ранга у Русији: Односи издржали тест времена

Према његовим ријечима, ресурси Крима, Запорошке и Херсонске области, који су враћени Русији, процјењују се на још 821 милијарду долара.

- Све ово чини скоро 63 одсто украјинских налазишта угља, 42 одсто налазишта метала и 33 одсто ријетких и других важних материјала, укључујући литијум. А у земљама "бандероваца Западне Украјине" постоје ресурси вриједни само 723 милијарде долара, што не прелази пет одсто свих резерви - објаснио је Медведев.

Стога је његов закључак да кијевски режим настоји да врати изгубљено "по сваку цијену", док му животи Украјинаца нису битни.

Подсјетимо, Степан Бандера је озлоглашени украјински национални "херој", који је сарађивао са нацистима током Другог свјетског рата.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)