Посматрач у Русији

Мазалица за АТВ: Избори фер и поштени, Путин фаворит

  • Извор: АТВ
  • 17.03.2024. 09:23

Срђан Мазалица, посланик у Народној скупштини Републике Српске, борави у Руској Федерацији као посматрач на предсједничким изборима.

У разговору за АТВ каже да изборни процес протиче транспарентно уз присуство међународних посматрача и да за овај догађај влада велико интересовање домаће и свјетске јавности. 

Заједно са Мирославом Вујичићем, послаником у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, он тренутно борави у Нижњеновгородској области, гдје су посјетили више гласачких мјеста и разговарали са представницима сва четири предсједничка кандидата. 

„Овај изборни процес није толико занимљив и неће бити толико занимљив зато што сва истраживања убједљиво највећу шансу дају актуелном предсједнику Владимиру Путину. Сва четири кандидата дијеле исту позицију по питању сукоба у Украјини, тако да не треба очекивати неке велике заокрете када је у питању актуелна политика и према Западу и према Украјини, и када је у питању политика приближавања земљама БРИКС-а“,

Он је рекао да су ови избори специфични по томе што су транспарентни, професионални, те се улажу велики напори у одржавање фер, поштених избора да би грађани имали повјерење у изабране кандидате. Посматрачи су, како каже Мазалица, позвани из свих дијелова свијета, како би се омогућило да цијели свијет има повјерења у руску демократију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм