Мултимилијардер

Маск критиковао украјинску контраофанзиву: Толико много смрти за толико мало!

 • 18.09.2023. 21:18

Мултимилијардер Илон Маск коментарисао је украјинску контраофанзиву.

То је учинио недуго након што су га Украјинци оптужили да је онемогућио њихов напад на Црноморску флоту Русије. Сада је у коментару критиковао украјинску контраофанзиву.

"Толико много смрти за толико мало", написао је на друштвеној мрежи X (бившем Тwиттеру).

Масков коментар је услиједио као одговор на констатацију бизнисмена Давида Сакса на ову тему. Сакс је још 19. јуна оцијенио да се контраофанзивом не успијева остварити нити један од првобитних циљева - поништавање руског територијалног освајања и покретање мировних преговора. Сакс је послије објавио још неколико коментара на ову тему.

Маск је и раније коментарисао рат у Украјини. У октобру прошле године је предложио мировни план, према којем би Украјина признала руску анексију Kрима те би остала војно неутрална, тј. не би била чланица НАТО-а.

Овај приједлог је код Украјинаца изазвао незадовољство. 

Украјинци такође тврде да је Маск саботирао напад на руску морнарицу, тако што је одбио да им омогући приступ сателитима Старлинк који су управо у Мусковом власништву. 

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.