Француски предсједник

Макрон се "покајао"

  • Извор: СРНА
  • 04.03.2024. 17:37

Француска не планира да шаље своје трупе у Украјину у блиској будућности, рекао је француски предсједник Емануел Макрон.

На питање да прокоментарише међународни одговор на његове изјаве током конференције о Украјини у Паризу прошле седмице, француски лидер је поновио да "ништа није искључено" када је ријеч о слању трупа.

Захарова послала поруку Макрону: Ниси свјестан шта говориш

Захарова послала поруку Макрону: Ниси свјестан шта говориш

"То не значи да планирамо да у блиској будућности распоредимо француске снаге у Украјину. То значи да отварамо дискусију и размишљамо о свему што се може учинити да подржи Украјину, прије свега, украјинску територију", рекао је Макрон чешком листу "Право".

Ле Пен: Макрон се игра ратног вође

Ле Пен: Макрон се игра ратног вође

Према ријечима француског предсједника, учесници састанка договорили су пет области сарадње - сајбер безбједност, заједничку производњу војне опреме за Украјину, безбједносну помоћ најугроженијим земљама у контексту сукоба у Украјини, подршку Украјини на граници са Бјелорусијом и сарадњу у активностима деминирања.

"Поред тога, увијек сам био јасан у вези са нашим црвеним линијама: ми се не боримо против руског народа и одбацујемо логику ескалације", нагласио је Макрон.

Шолц и Макрон не крију непријатељство

Шолц и Макрон не крију непријатељство

Он је рекао послије конференције о Украјини у Паризу 26. фебруара да су учесници разматрали слање копнених трупа у Украјину. Иако о овој теми није постигнут консензус, Макрон је оставио отворена врата за такав сценарио у будућности. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада