Предсједник Француске

Макрон неће присуствовати састанку Г7 на тему Украјине

  • Извор: СРНА
  • 24.02.2024. 21:00

Француски предсједник Емануел Макрон неће присуствовати данашњем виртуелном састанку Г7 којим предсједава Италија, а који се одржава поводом двије године од почетка руске војне операције у Украјини, јавила је италијанска новинска агенција Анса, позивајући се на изворе из француског предсједништва.

Француски предсједник одлучио је да прескочи састанак како би присуствовао Међународном сајму пољопривреде у Паризу, који се одржава у позадини протеста пољопривредника у земљи, наводи се у извјештају.

Француску ће на састанку Г7 представљати министар спољних послова те земље Стефан Сежурн, додала је Анса.

Пољопривредници у Француској протестују од јануара, блокирајући аутопутеве и бацајући стајњак и отпад испред владиних институција широм земље.

Они захтијевају признавање значаја њихове професије и осуђују пољопривредну политику владе, за коју кажу да их чини неконкурентним.

Пољопривредници се противе увозу јефтиних пољопривредних производа, ограничењу коришћења воде за наводњавање, повећању цијена дизел горива, као и рестриктивним мјерама заштите животне средине и растућем финансијском оптерећењу. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина