Предсједник Француске

Макрон: Московски нападачи су раније покушали нападе у Француској

  • Извор: Анадолија
  • 25.03.2024. 17:17

Група нападача која је прошле седмице у Москви убила најмање 137 људи, претходно је покушала нападе у Француској, рекао је француски предсједник Емануела Макрон у понедјељак.

"Ова група која је изгледа била укључена у овај напад имала је неколико покушаја на нашој територији посљедњих мјесеци", рекао је Емануел Макрон новинарима у Кајену, главном граду Француске Гвајане.

Он је додао да би било цинично и контрапродуктивно за Русију и безбједност њених грађана да овај контекст покушају окренути против Украјине.

Нова дојава о бомби у Москви

Нова дојава о бомби у Москви

Макрон је поновио солидарност Француске с руским народом и подсјетио да је француска влада, на основу вјеродостојних информација, одлучила подићи узбуну од тероризма на највиши ниво у недјељу, након састанка Савјета безбједности.

Француски премијер Габриел Атал објавио је да је ова земља подигла степен безбједности на највиши ниво с обзиром да је терористичка група ИСИС преузела одговорност за напад и пријетње које оптерећују Француску.

Супружници преживјели масакр у Москви и открили детаље

Супружници преживјели масакр у Москви и открили детаље

Најмање 137 људи је убијено, а више од 180 рањено након што су наоружани нападачи у петак отворили ватру када је рок бенд Пикник требао наступити у концертној дворани "Крокус Сити Хол" у московској регији.

Истражни комитет је саопштио да је привео 11 особа, укључујући четири починиоца, у пограничном региону Брјанск на путу за Украјину. Оптужени су за тероризам, а одређен им је истражни затвор до 22. маја.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм