Француски предсједник

Макрон би да сарађује са Русијом

  • Извор: Агенције
  • 25.03.2024. 13:53

Француска је спремна да сарађује са Русијом у борби против тероризма, изјавио је француски предсједник Емануел Макрон.

Коментаришући терористички напад у којем је код Москве у петак, 22. марта, убијено 137 људи, Макрон је у обраћању медијима рекао да су у току разговори Француске и Русије на свим новима, како техничком тако и министарском, ради потенцијалног пружања француске сарадње на основу података које има Париз и који би могли помоћи Русији, јавио је ТАСС.

"Првобитна размјена биће извршена на овом нивоу, а даља комуникација зависиће од развоја ситуације", одговорио је Макрон на питање да ли би могао да обнови дијалог са предсједником Русије Владимиром Путином.

Терористички напад догодио се у петак, 22. марта, у концертној хали "Крокус сити хол", надомак Москве. Према подацима руског Истражног комитета, погинуло је 137 људи, а регионално одјељење Министарства здравља саопштило је да су рањена 182 лица.

Приведено је укупно 11 осумњичених, а четворица мушкараца из Таџикистана оптужена су за тероризам и одређен им је двомјесечни притвор. Двојица нападача су одмах признала кривицу за напад, за који је одговорност преузела "Исламска држава".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм