Не зна ништа о сину

Мајка отетог Алона Охела: Мој син је био у склоништу, хтjели су све да их убију

  • Извор: РТС
  • 20.10.2023. 09:16

Алон Охел, младић српског поријекла који је отет током музичког фествала на југу Израела, стигао је са пријатељима тамо непосредно прије ракетног напада Хамаса. Успјели су да нађу склониште, али су их отмичари пронашли и у склониште бацили седам граната како би их све убили, каже његова мајка Идит Охел.

Алон и још један младић су покушали да спасу остале и успјели су да избаце све осим једне гранате, која је експлодирала. Потом су њега одвели, а двојицу његових пријатеља убили, истиче мајка овог 22-годишњака.

Алон је 7. октобра отет током музичког фестивала на југу Израела, а иза његове и више од 200 отмица, према подацима израелских власти, стоји Хамас. Алонова мајка за РТС каже да је он тамо отишао са пријатељима, непосредно прије ракетног напада.

-  Чуле су се ракете. Били су паметни и знали су да нешто није у реду, сјели су у аутомобил и почели да возе, знали су да морају да нађу заклон. Нашли су склониште. Нису знали да је терористички напад у том дијелу Израла, мислили су да је само ракетирање - каже Идит Охел.

Подигнут ниво безбједности: Војска на улицама Беча

Подигнут ниво безбједности: Војска на улицама Беча

Према њеним ријечима, нападачи су дошли до малог склоништа у којем је било 27 особа и у њега убацили седам граната.

- Хтјели су све да их убију… Мој син и још један момак узели су гранате руком и избацили их да би спасили људе унутра. Једну нису могли да избаце и она је експлодирала и неки људи су повријеђени. Послије пар минута, отмичари су ушли унутра, ухватили су њега и још једног цивила и одвукли их у камионет, вукли су их. Мој син је пробао да побјегне, да се бори, али је знао да нема изгледа, постоји снимак на којем се то види - каже мајка.

Потом су, додаје, нападачи пуцали на остале у склоништу.

- Многи су убијени, осморо је остало живо, повријеђено али живо. Два пријатеља мог сина су убијена, један пријатељ који је видио све је имао повријеђену руку и чекао је око шест сати да неко дође и одведе их из тог склоништа у болницу, тада је испричао све. Прошло је много сати од тада до тренутка када смо сазнали шта се десило - наводи Идит Охел.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Велике битке Другог свјетског рата

    'Велике битке Другог свјетског рата

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)