У бару

Мафијашки обрачун на Халкидикију: ''Чули се јауци''

  • Извор: Блиц
  • 17.08.2024. 10:16

Мирно и породично мјесто на Халкидикију синоћ је био поприште правог мафијашког обрачуна у којем су три мушкарца теже повријеђена.

Све се догодило у познатом бару који је у тренутку обрачуна био пун, као и шеталиште на којем се налазио велики број породица са дјецом.

Тројица држављана Бугарске задобила су повреде нанијете хладним и ватреним оружјем и око поноћи и једном од њих је здравствено стање угрожено. Након вербалног услиједио је и физички обрачун у којем су радили ножеви и пиштољи.

Усљед пуцања завладала је паника па су родитељи са малом дјецом бјежали по улицама једног од омиљених љетовалишта Срба на Халкидикију.

Како је дошло до обрачуна у Ханиотију?

Наводно у све је умијешана бугарска мафија. Како преноси тхестивал.гр, један мушкарац је рањен у груди из ватреног оружја, други је рањен ножем, док је један задобио повреде од премлаћивања.

Повријеђени су колима Хитне помоћи одвезени из Ханиотија у Дом здравља Касандриа, а затим је процијењено да је неопходно превести их у болницу у Полигирос. Најтеже је повријеђен мушкарац који је упуцан у груди.

У вријеме туче у плажном бару, у току је била ноћ живе музике са умјетником Маносом Кајом. Догађај је изазвао панику међу гостима и особљем.

Двоје рањено ножем, један упуцан

"Било је јаука, цике и вике. Људи су почели да бјеже на све стране. Сви су изашли из бара... Само су извукли ножеве и започели су након тога и да пуцају. Мала дјеца су трчала са родитељима. Настала је паника," рекла је за медије једна од жена која је била на лицу мјеста у тренутку обрачуна.

Полиција прикупља изјаве очевидаца ради утврђивања околности под којима се инцидент догодио. Према писању локалних медија, сматра се могућим да су умијешани људи који припадају бугарској мафији.

О хорору који је владао на улицама Ханиотија, говорио је и један од медицинских радника који је први дошао на лице мјеста.

Повријеђени пребачени у болницу у Полигиросу

"Око 24 сата обавијештен сам о озбиљном инциденту у којем је дошло до пуцњаве и неколико људи умијешаних у напад у бару на плажи... За тачно два минута стигао сам на лице мјеста као први реагујући са свом опремом и одмах сам се фокусирао на несрећног човјека који је добио метак у грудну кост... Након контакта са ЕКАБ-ом тражио сам конкретна упутства за рјешавање инцидента јер сам први пут позван да се бавим раном од метка... Истовремено сам тражио два возила хитне помоћи пошто су била још два поврухеђена и посебно један од нападнутих са вишеструким ударцима које је задобио по глави у комбинацији са бибер спрејом, витални знаци су му били крвни притисак 200 са 135 и 165 пулса...," описао је он.

Према његовим ријечима, сви актери су пребачени са два возила у болницу.

"Два возила хитне помоћи су примила сва три повријеђена на даље лијечење и транспорт у здравствени центар Касандреја и болницу Полигирос," рекао је.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    '''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.