Мадрид блокиран, хаос у пријестоници Шпаније

  • Извор: Агенције
  • 21.02.2024. 22:07

Неколико стотина пољопривредника окупило се на тргу у Мадриду, гдје су у току протести против политике Европске уније и локалне пољопривредне политике.

Пољопривредници захтијевају ублажавање повећања трошкова производње.

Како је раније најављено, уз позив синдиката Унион, четврте пољопривредне организације по снази у Шпанији, пољопривредници су са градског трга кренули ка министарству пољопривреде.

Током марша ка Мадриду, пољопривредници су блокирали један пут, у знак протеста зато што је Цивилна гарда спријечила 130 од 250 трактора да прођу.


Кренуо лов на сезонске раднике на приморју: Ово су плате

Кренуо лов на сезонске раднике на приморју: Ово су плате

Владина делегација у Мадриду извијестила је у 11.00 сати прије подне да је 500 трактора пуштено у Мадрид и да је спријечено да прође 150 пољопривредних возила.

Шпански пољопривредници захтијевају смањење пореза, као и укидање правила Европске уније због којих су, како тврде, мање конкурентни у односу на пољопривреднике изван Уније.

Подсјетимо, широм Европе одржани су протести пољопривредника.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм