Виктор Орбан

Мађарска блокирала 50 милијарди евра помоћи ЕУ Украјини

  • Извор: Агенције
  • 15.12.2023. 06:52

Мађарска је блокирала 50 милијарди евра помоћи ЕУ Украјини, само неколико сати након што је Европски савјет одлучио да почну преговори о придруживању са том земљом.

- Резиме ноћашњег састанка: вето за додатни новац Украјини - написао је ноћас мађарски премијер Виктор Орбан на мрежи Икс, након састанка Европског савјета у Бриселу.  

- Вратићемо се на то питање сљедеће године након одговарајуће припреме -  додао је Орбан.

Холандски премијер Марк Руте изјавио је да има још времена и да Украјина неће остати без новца у наредних неколико недјеља.

Огласио се Орбан након што је напустио преговоре о кандидатури Украјине

Огласио се Орбан након што је напустио преговоре о кандидатури Украјине

Он је изразио наду да ће договор о помоћи Украјини бити постигнут почетком следеће године, односно крајем јануара.

Европски савјет јуче је одлучио да започне преговоре о придруживању са Украјином и Молдавијом, а да статус кандидата за чланство у Унији додиjели Грузији.

Орбан је раније изјавио да Украјина не испуњава услове за чланство и да Мађарска не може да се сагласи са том одлуком, али је, како би омогућио да та одлука буде дониjета, напустио салу током одлучивања и није учествовао у њеном доношењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.