Чак ни изборе не одржавају

Мађари поручили: Није вријеме за чланство Кијева у ЕУ!

  • 09.11.2023. 07:44

Украјина не поштује слободу говора и медија и не одржава изборе, па би у таквим околностима било апсурдно процјењивати да ли Kијев поштује принципе владавине права и није право вријеме за чланство кијева у ЕУ, изјавио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.

Украјински предсједник Владимир Зеленски је почетком седмице рекао да није право вријеме за било какве изборе у земљи и предложио продужење ванредног стања до 14. фебруара 2024. године.

"У Украјини је рат, па видимо да се не поштују слобода медија и слобода говора, видимо да се не одржавају избори. Стога би у таквим околностима било очигледно апсурдно за Европску комисију, европске институције и државе чланице да одлучују како институције владавине права функционишу у Украјини", написао је Сијарто на друштвеним мрежама.

Према његовим ријечима, Будимпешта сматра да сада није вријеме за разматрање било каквих даљих корака у вези са преговорима о приступању Украјине ЕУ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.