Čuda se događaju

Mačka spašena ispod ruševina 49 dana nakon zemljotresa

  • Извор: Анадолија
  • 28.03.2023. 15:42

Ispod ruševine zgrade na jugu Turske spašena je mačka koja je pod ruševinama provela čak 49 dana.

Razorni zemljotresi pogodili su južne regije Turske 6. februara sa epicentrom u provinciji Kahramanmaraš iz koje dolazi i ova dirljiva priča o preživjelom kućnom ljubimcu.

Vlasnica mačke Nida Dina (36) i njena kćerka su svakodnevno dolazile na ruševinu zgrade i u susjednim ulicama u distriktu Onikisubat tražile svoju dvogodišnju mačku “Han“.

“Naša zgrada je oštećena u prvom potresu i sa kćerkom sam izašla, ali nismo mogli naći mačku jer se sakrila. Tražili smo je svakodnevno i pronašli smo je sada kad je počelo uklanjanje ruševine naše jedanaestospratnice”, kaže ona.

Ističući kako su sretne zbog ovog čuda, Dina je kazala da ljudi nikada ne trebaju gubiti nadu jer se čuda ipak događaju.

“Trenutno je Han u veterinarskoj stanici. Ima probleme sa nogom i u toku je detaljni pregled. Nadam se da će prebroditi sve probleme“, kazala je Dina.

Veterinarka Fatma Gul Hankoglu je lično i ranije brinula o mački “Han“ i sada je sretna da je vidi živu nakon 49 dana od zemljotresa.

“Izvukli smo je i odmah pozvali vlasnicu. Ona je stalno dolazila i raspitivala se za mačku“, kazala je Hancuoglu.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.