Ocean Explorer

Luksuzni brod sa 206 ljudi danima nasukan na sjeveroistoku Grenlanda

  • Извор: Анадолија
  • 14.09.2023. 12:48

Luksuzni putnički brod sa 206 putnika i članova posade, od kojih su većina Australijanci, četvrti dan je nasukan na sjeveroistoku Grenlanda i čeka dolazak spasilačkih služba.

Brod Ocean Explorer nasukao se u ponedjeljak u Alpefjordu u nacionalnom parku 1.400 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada Grenlanda Nuuka i potencijalno bi mogao biti zaglavljen danima.

Kako prenosi "Bloomberg", nasukani luksuzni putnički brod dvaput se pokušao osloboditi iz blatnog morskog dna koristeći plimu i oseku, ali bezuspješno.

Brane u Darni gradile jugoslovenske firme, a ovo je najvjerovatnije razlog rušenja

Brane u Darni gradile jugoslovenske firme, a ovo je najvjerovatnije razlog rušenja

Zajedničke arktičke snage danske vojske objavile su da patroliraju širokim područjem, a timovi njihove jedinice Sirius posjetili su brod kako bi potvrdili sigurnost putnika.

Napomenuto je da je najbliži brod koji bi mogao pomoći u naporima spašavanja onaj iz danske mornarice kod jugozapadne obale Grenlanda, a očekuje se da će stići u regiju 15. septembra.

Lokalne vlasti su navele da su u pripravnosti i u kontaktu s posadom putničkog broda u slučaju da se ukaže potreba za pomoć islandske obalne straže.

Krijumčario rogova nosoroga - osuđen na 20 godina zatvora

Krijumčario rogova nosoroga - osuđen na 20 godina zatvora

Lokalni mediji prenose da je nekoliko osoba na spomenutom brodu koje su bile pozitivne na COVID-19 stavljeno u izolaciju.

Poznato je da luksuzni putnički brod Ocean Explorer naplaćuje više od 33.000 dolara po osobi za smještaj.

Na području gdje se nalazi brod, nema naseljenih mjesta, osim meteorološke stanice i jedinica danskih arktičkih specijalnih snaga.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм