Bjeloruski predsjednik tvrdi

Lukašenko: Zapad približava svijet velikom ratu, napašće Rusiju

  • Извор: Индекс
  • 12.07.2022. 17:19

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je da zapadna politika približava svijet ivici velikog rata u kome nema pobjednika, prenosi ruska agencija TASS.

"Nažalost, ova zapadna politika približava svijet ponoru velikog rata u kome, kao što znate, više neće biti pobjednika“, rekao je Lukašenko.

Lukašenko kaže da zapadne zemlje, na čelu sa SAD, uništavaju globalni sistem bezbjednosti.

"Oni to rade metodično, uprkos protivljenju svojih građana koji se izlažu opasnosti. Čini mi se da su ovi novi krstaši NATO alijanse odlučili da jurnu na istok, a svi znamo kako oni koji su to pokušali prije nego što su se završili“, kaže beloruski predsednik.

Lukašenko je govorio i o rastu nacizma i fašizma širom svijeta, a potom je prokomentarisao nedavni ulazak Finske i Švedske u NATO alijansu.

"Tradicionalno neutralne zemlje odjednom hrle u NATO. Krše pravila koja su same postavile, a stanovnike tih zemalja niko nije pitao šta misle o tom potezu. Oni su samo odlučili da uđu u alijansu", prokomentarisao je on.

"Znam za planove Zapada o napadu na Rusiju"

Bjeloruski predsjednik je izjavio da odavno zna za planove zapadnih zemalja da napadnu Rusiju. Lukašenko kaže da je Zapad to želio da postigne preko Ukrajine i Bjelorusije i da je o tome već razgovarao sa Vladimirom Putinom.

"Savremeni fašisti iz NATO-a nisu nestali. Upoznat sam sa njihovom strategijom“, rekao je Lukašenko, prenosi Tass.


  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм