Bjeloruski predsjednik

Lukašenko: U slučaju opasnosti spreman sam da razmjestim rusku vojsku u Bjelorusiji

  • Извор: Sputnjik
  • 10.08.2021. 08:03

Aleksandar Lukašenko rekao je da je spreman da na teritoriji njegove zemlje razmјesti rusku vojsku u slučaju da se pojavi opasnost od novog svјetskog rata.

Tim riјečima je predsјednik Bјelorusije odgovorio na zabrinutost Zapadnih zemalja o eventualnom razmјeštanju ruske vojne baze u toj zemlji.

"Što se vi uopšte brinete da li će u Belorusiji biti razmeštena ruska vojna baza. Ona ovdje nije potrebna, što smo potvrdili i predsjednik Rusije i ja. To što vi pravite baze i baze i zveckate nuklearnim oružjem... Prvo se sami sa sobom presaberite. A ovdje ako to bude bilo potrebno, ne samo da će biti razmještena vojna baza, vecć cjelokupna ruska vojska. I to pri kakvim uslovima? U slučaju izbijanja novog svjetskog rata", rekao je Lukašenko.

On je dodao da Rusija trenutno nema razloga da troši pare kako bi pravila na teritoriji Bjelorusije vojne baze.

"Ja lično bih bio zainteresovan da ovdje budu razmješteni ozbiljni raketni sistemi, međutim, vi ih ne možete tek tako dovlačiti i to u komšiluk NATO jer bi onda bili u dometu Alijanse. Rakete takođe ne treba dovlačiti ovamo, tim prije nuklearne, jer one u tom slučaju bile u dometu običnog naoružanja Alijanse i to iz Poljske i Litvanije", pojasnio je Lukašenko.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм