Predsjednik Bjelorusije

Lukašenko: Putin je življi od svih živih

  • Извор: СРНА
  • 19.03.2022. 11:45

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko istakao je da između njegove zemlje i Rusije postoje najbliži saveznički odnosi.

Lukašenko je rekao za japanski kanal TBS da Rusija nije samo saveznik Bjelorusije, nego je to jedan entitet u ekonomskoj i vojnoj sferi.

Na pitanje da li podržava ruske vojne operacije u Ukrajini, Lukašenko je upitao zašto Japan podržava svog saveznika SAD.

"Veoma mi je lako da na vaše pitanje odgovorim pitanjem. Ovdje ste vi saveznik SAD i praktično podržavate SAD u glavnim problemima svjetskog poretka. Zašto?", upitao je predsjednik Bjelorusije.

S tim u vezi on je podsjetio na odluku o stvaranju još jednog bloka moći u Tihom okeanu - odbrambenog saveza AUKUS.

"Zato mi je lako da odgovorim na vaše pitanje u smislu da Rusija nije samo naš saveznik. Rusija i mi smo narodi iz istog korijena. Vi ćete me kao Japanac razumjeti", rekao je Lukašenko.

On je naveo da je ruski lider Vladimir Putin življi od svih živih, te da je u boljoj formi nego ikad, prenio je "Sputnjik".

"Nismo se sastajali samo kao lideri država, ja sam s njim u prijateljskim odnosima. Apsolutno sam upoznat sa svim detaljima kod njega – i državnim i ličnim, koliko je to moguće", rekao je Lukašenko, govoreći o svom odnosu sa Putinom.

On je istakao da se svi razgovori o Putinovom zdravlju vode da bi se unutar Rusije potkopalo povjerenje u predsjednika.