Предсједник

Лукашенко о позивима да се крене на Бјелорусију: Нека пробају, чекамо их!

  • 08.10.2024. 14:45

Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко прокоментарисао је позиве неких украјинских политичара да „крену“ на његову земљу, рекавши да Минск томе не придаје посебан значај, али да је свакако спреман.

„Нека пробају. Чекамо их“, рекао је Лукашенко прије самита ЗНД у Кремљу, коментаришући изјаву посланика украјинске партије „Слуга народа“ Олега Дунде, који је позвао на преношење борбених дејстава на територију Белорусије.

Предсједник је истакао да, ако неко и „лупета“, то су људи који апсолутно не доносе никакве одлуке. Међутим, такве апеле оцијенио је као обично „лупетање“.

„Нико од озбиљних људи, чак ни на нивоу предсједника Зеленског, не размишља о кретању на Бјелорусију. То је озбиљан проблем који ће довести до колапса кијевских власти у војном смислу. То је само брбљање оних људи који нису одговорни ни за шта, они могу да говоре шта хоће. Апсолутно смо мирни у том погледу“, додао је бјелоруски лидер.

Како је рекао, Украјина не мора да „улази“ у Бјелорусију.

„Са било које стране, са било које позиције, да тако уђу у Бјелорусију, граница је дуга хиљаду и по километара, Украјинцима то дефинитивно не треба“, рекао је он.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм