Predsjednik Bjelorusije

Lukašenko naredio zatvaranje granice sa Ukrajinom

  • 03.07.2021. 08:06

Čini se da će odluka Lukašenka produbiti spor između Bjelorusije i spoljnih sila, koje su ljute zbog naređenja za slijetanje aviona u maju kako bi se uhapsio kritičar bjeloruskih vlasti koji se nalazio u letjelici kompanije "Rajaner".

Lukašenko je izjavio da je naredio čistku širom zemlje i da su otkrivene pobunjeničke grupe u Bjelorusiji koje su planirale da izvrše državni udar.

On je optužio Njemačku, Litvaniju, Poljsku, Ukrajinu i SAD da stoje iza navodne pobunjeničke aktivnosti.

- Velike količine oružja dolaze iz Ukrajine u Bjelorusiju. Zato sam naredio da se potpuno zatvori granica sa tom zemljom - rekao je Lukašenko.

Portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Oleh Nikolaenko saopštio je da se Ukrajina nije miješala u unutrašnja pitanja Bjelorusije niti to planira da čini u budućnosti.

- Ukrajinska strana nije primila zvanično obavještenje iz Bjelorusije o zatvaranju granice. Zbog toga će, prije svih, ispaštati bjeloruski narod - naglasio je Nikolaenko.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм