На чак 11 дана

Љекари направили преседан у лијечењу рака краља Чарлса

  • Извор: Курир
  • 07.10.2024. 13:43

Краљевски љекари дозволили су краљу Чарлсу да 'паузира' лијечење рака на чак 11 дана како би сљедеће седмице одлетио у Аустралију у краљевску посјету високог профила, пише Daily Mail.

Седамдесетпетогодишњи монарх ће кренути у значајну званичну посјету која почиње 18. октобра, обилазећи Сиднеј и Канберу, након чега ће одмах услиједити државна посјета Самои у јужном Пацифику гд‌је ће присуствовати састанку шефова влада Комонвелта (CHOGM).

Како наводи Дејли Мејл Његово Величанство ће наставити са својим текућим лијечењем рака све док не полети, али да су његови љекари срећни што ће то накратко бити заустављено док је одсутан.

Краљ ће затим наставити са циклусом лијечења чим се врати у Велику Британију.

Чарлсу (75) је дијагностикован рак у фебруару након операције простате и од тада је на седмичном лијечењу. Јавности није потврђено ког је типа рак.

Међутим, узимајући у обзир колики ће пут превалити и да 11 дана неће имати терапије потврђује да је његово здравље добро и да се опоравља. Бакингемска палата наставља да одбија да коментарише здравствено стање монарха, преноси Курир.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.