Hvalio Nensi Pelosi

"Lider slobodnog svijeta" se opet pogubio: Bajden ne zna u kom vijeku živi!

  • Извор: РТ Балкан
  • 24.05.2023. 08:46

Američki predsjednik Džozef Bajden napravio je novi gaf na dodjeli nagrade Nensi Pelosi. Bajden je pokušao da pohvali svoju saradnicu, riječima da će ući u istoriju kao jedan od najboljih govornika u istoriji SAD.

"Ne samo zato što je žena, nego zato što je tako nevjerovatna", rekao je Bajden.

Bajden: Zelenski garantovao da avioni

Bajden: Zelenski garantovao da avioni "F-16" neće napadati Rusiju

On je pohvalio Pelosi, koja je njegova partijska koleginica, riječima da nikada nije morao da brine da li će neki zakon biti usvojen, jer kada ona kaže da ima glasove, stvarno ih ima.

U pohvalama Bajden je pretjerao u pokušaju da istakne sposobnosti Pelosi po pitanju donošenja ekonomskih rješenja.

"Ona je pomogla da izbavimo ekonomiju u Velikoj depresiji, donošenju Zakona o pristupu njezi, završno sa kampanjom 'Ne pitaj, ne govori'", kazao je Bajden.

Američki predsjednik je pobrkao Veliku depresiju iz 1929. godine i veliku recesiju. Mnogi su u šali na društvenim mrežama napisali da je Pelosi rođena 26. marta 1940. godine, a Velika depresija se desila između 1929. i 1939. godine, što je značilo da se nije ni rodila kada je ekonomska kriza pogodila Ameriku.

Erdogan: Šuruju sa Bajdenom da me svrgnu s vlasti

Erdogan: Šuruju sa Bajdenom da me svrgnu s vlasti

Velika recesija, u poređenju sa Velikom depresijom, bila je nagli pad ekonomske aktivnosti koji je započeo 2007. godine, prelivši se globalno na ekonomije širom svijeta. Smatra se najznačajnijim padom od Velike depresije 1930-ih. Zvanično je trajao od decembra 2007. do juna 2009. godine, što je dovelo do globalne recesije 2009. godine.

Vuk Jeremić i porodica Bajden u centru afere: Objavljena detaljna šema kako su dobijali milione dolara!

Vuk Jeremić i porodica Bajden u centru afere: Objavljena detaljna šema kako su dobijali milione dolara!

Ekonomska kriza je počela kada je američko tržište nekretnina od buma stiglo do kraha. Odjednom su velike količine hartija od vrijednosti pokrivenih hipotekom i derivatima izgubile vrijednosti.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм