Лавров: Преко Јерменије се промовишу интереси НАТО-а у региону

  • Извор: СРНА
  • 12.10.2023. 11:45

Русија је свјесна покушаја да се преко Јерменије промовишу интереси земаља НАТО-а у региону Јужног Кавказа, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Што се тиче ескалације антируских ставова, то се у значајној мјери ради вјештачки. Свјесни смо огромног броја невладиних организација које су створене у Јерменији посљедњих година, а и прије тога их је било доста. Ове организације нису створене у циљу промовисања пријатељских односа између Јерменије и Руске Федерације. Напротив, њихов циљ је да поставе темеље за антируско расположење и припреме се за промоцију, прије свега, интереса САД, ЕУ и НАТО-а у овом региону, користећи Јерменију као канал. Видимо ове покушаје и они постижу одређене резултате", рекао је Лавров новинарима након сједнице Савјета министара спољних послова Заједнице независних држава (ЗНД) у Бишкеку, у Киргизији.

Лавров је нагласио да Русија "има дубоко увјерење да је огромна већина јерменског народа заинтересована за неговање традиционалних, историјски братских веза са Руском Федерацијом", пренио је ТАСС.

"Желим да истакнем то да је прије неколико дана јерменски премијер Никол Пашињан рекао на конференцији за новинаре да Јерменија не мијења своје геополитичке референтне тачке. Надајмо се да ће овај став превладати упркос свим покушајима да се Јереван повуче у другом правцу", додао је Лавров.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.