Састанак лидера

Лавров открио детаље преговора Путина и Сија

  • 18.05.2024. 15:43

Предсједници Русије и Кине Владимир Путин и Си Ђинпинг током преговора разговарали су о иницијативи Пекинга по питању глобалне безбједности, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров на 32. скупштини Савјета за спољну и одбрамбену политику.

„Иницијатива предсједника Си Ђинпинга о глобалној безбједности била је тема преговора наше посјете Кини, како током сусрета у ширем саставу руско-кинеске делегације, тако и приликом састанка руског и кинеског лидера један на један. Видимо много разлога да се та иницијатива на практичном нивоу промовише са циљем осигурања глобалне безбједности почев од формирања основе евроазијске безбједности без икаквог евроатлантског напада“, рекао је Лавров.

Шта је у мистериозним торбама поред Путина и Сија

Шта је у мистериозним торбама поред Путина и Сија

Он је оцијенио да Русија и даље остаје отворена за дијалог са Западом, између осталог и по питању безбједности и стратешке стабилности.

„Међутим, прије свега потребно је да тај дијалог не буде вођен са позиције силе, са позиције сопствене искључивости, већ на равноправном нивоу уз поштовање интереса свих страна“, нагласио је руски шеф дипломатије.

Путин о конференцији у Швајцарској: Такви покушаји су осуђени на пропаст!

Путин о конференцији у Швајцарској: Такви покушаји су осуђени на пропаст!

Други важан моменат за Русију је, како је рекао Лавров, тај да дијалог треба да се води узимајући у обзир целокупан спектар проблема који постоје у данашњем свијету по питању стратешке стабилности и војно-политичких питања.


Пратите нас и путем Вибера