Руски министар

Лавров: Москва и Пекинг настављају сарадњу у борби против тероризма

  • Извор: СРНА
  • 09.04.2024. 08:24

Русија и Кина наставиће сарадњу у борби против тероризма, укључујући и мултилатералне механизме, након терористичког напада у Красногорску недалеко од Москве, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Захваљујем кинеској страни на саучешћу у вези са терористичким нападом у Московској области 22. марта и на подршци борби Русије против тероризма. Сви они који су укључени у тај напад сигурно ће бити кажњени", рекао је Лавров током састанка са својим кинеским колегом Вангом Јијем.

Он је додао да ће се сарадња Москве и Кине у борби против тероризма наставити, укључујући у оквиру мултилатералних институција.

Након састанка са Мађарима: Градиће се вјетрењача на Хргуду

Након састанка са Мађарима: Градиће се вјетрењача на Хргуду

Лавров је, такође, напоменуо да су предсједнички избори у Русији одржани у марту протекли у условима "тешког спољног притиска Запада и пораста терористичких напада кијевског режима".

"Као што знате, појачали су гранатирање руских градова, што доводи до цивилних жртава, а регистровани су и бројни покушаји хакера да хакују наш изборни систем", истакао је Лавров.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм