Париз

Курти добио шамар од Макрона: Суспендован процес

  • Извор: Агенције
  • 17.10.2023. 15:15

Предсједник Француске Емануел Макрон изјавио је током прес конференције са албанским премијером Едијем Рамом да је његова земља суспендовала процес визне либерализације са Косовом.

Како је навео, одлука је донијета зато што није испоштована дата ријеч, а поручио је да би косовски премијер Аљбин Курти и предсједник Србије Александар Вучић требало да буду одговорнији, пише "Еуроњуз Албанија".

Макрон је у Тирани позвао на формирање Заједнице српских општина, а предсједника Србије Александра Вучића да осуди нападе у Бањској 24. септембра.

Навео је да би Вучићева осуда напада допринијела повратку затишја" на сјеверу КиМ, преноси "Танјуг" писање "Репортерија".

Истакао је да власти у Приштини и Београду треба да поново организују изборе на сјеверу КиМ и обезбиједе учешће Срба на изборима.

"Очекујемо од српских и косовских власти да реорганизују изборе, да Срби на њима учествују, као и потпуно формирање Удружења (ЗСО). Очекујем да ће Вучић бити одговоран и исто очекујем од косовског предсједника и премијера", рекао је Макрон.


Велика акција СИПА-е у Бањалуци, ухапшено пет особа

Велика акција СИПА-е у Бањалуци, ухапшено пет особа


Пратите нас и путем Вибера