Аустралија

Критиковао вакцину против короне, Америку, Уједињене нације: Ко је избодени свештеник из Сиднеја?

  • Извор: Телеграф
  • 16.04.2024. 13:22

Епископ, који је избоден у цркви Христа Доброг Пастира током своје службе, налази се у стабилном стању као и остале особе које су у нападу задобиле повреде.

Епископ Мари Емануел избоден је ножем са још троје вјерника у понедјељак поподне, по локалном времену, у западном Сиднеју. Он је истакнути вођа ултраконзервативне секте Асирске цркве

Његове проповиједи се преносе уживо на Фејсбук и Јутјуб каналима Цркве Христа Доброг Пастира, који заједно имају 240.000 пратилаца.

Његова популарност је прикупила онлајн фан странице са хиљадама људи који га прате, а он је дао интервјуе у многим конзервативним Јутјуб програмима, гдје је говорио о религији, хомосексуалности и коронавирусу.

Такође, популарност је стекао током пандемије када је критиковао карантин и вакцине.

У својим другим виралним стримовима уживо износи оштре погледе на америчку политику, као и на Уједињене нације.


Према веб-сајту цркве, Црква Христа Доброг Пастира, Емануел је путовао у разне дијелове свијета да би предавао Библију, укључујући Аризону, САД у децембру и Појас Газе прије неколико недјеља.

У својој пастирској поруци, која се налази на сајту цркве, свештеник, између осталог, наводи да "у нашем времену вјерујемо да је најважније и темељно откриће доћи до истине. Свијет бомбардује људски род са толико информација да често губимо оријентацију у разликовању лажи од истине".

Како се преноси, у тренутку напада, епископ се молио за дјецу страдалу у Гази.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.