Дмитриј Песков

Кремљ поручио НАТО: Опасно је игнорисати Путинове ријечи

  • Извор: Спутник Србија
  • 18.09.2024. 11:50

Одбијање руководства НАТО да узме у обзир изјаве руског предсједника Владимира Путина о посљедицама могућих напада на Русију западним оружјем је опасан и кратковид корак, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је тим ријечима прокоментарисао изјаву генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга који је рекао да Алијанса неће постати дио сукоба у Украјини ако дозволи Кијеву да изводи нападе у дубину руске територије, те да то неће бити црвена линија.

- Та привидна жеља да се изјава руског предсједника не узима у обзир је кратковид и непрофесионалан корак - рекао је Песков.

Такође је напоменуо да актуелни генерални секретар НАТО ускоро одлази са дужности, те да убрзо неће морати да сноси одговорност за изговорене ријечи.

- Међутим, такав став је изузетно провокативан и опасан - поручио је Песков.

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је раније да представници земаља НАТО-а морају да схвате "чиме се играју" када говоре о плановима да се Кијеву дозволи да гађа циљеве дубоко у територији Русије помоћу ракетних система предатих Оружаним снагама Украјине.

Према његовим ријечима, директно учешће Запада у сукобу у Украјини значајно ће промијенити његову суштину и значиће да су чланице Сјеверноатлантске алијансе – САД и европске земље – ратују са Русијом. Москва ће доносити одлуке на основу пријетњи које се буди појављивале пред њом, напоменуо је Путин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?