Afrika

Krdo slonova presudilo lovokradici, njegovi saučesnici krenuli da bježe

  • 24.04.2021. 17:30

Osobu za koju se sumnja da je krivolovac, krdo slonova pregazilo je na smrt u Nacionalnom parku Kruger u Južnoj Africi, navodi se u saopštenju iz Nacionalnog parka.

Trojica osumnjičenih lovokradica pokušala su da pobjegnu iz Nacionalnog parka kada su naišla na krdo slonova, navodi se u izvještaju. Kada su osumnjičeni shvatili da ih progone, "bacili su sjekiru i torbu" i počeli da bježe od čuvara, objašnjava se u izvještaju.

Rendžeri su pozvali pojačanje, jedan lovokradica je uhapšen. Rekao je rendžerima da je njegova grupa pobjegla od krda slonova i da nije siguran da li je njegov pomoćnik uspio da pobjegne, navodi se u saopštenju.

"Rendžersi su otkrili da je njegov pomagač pregažen i podlegao povredama. Vjeruje se da je treći osumnjičeni imao povrijeđeno oko, ali je još uvijek u bjekstvu. Pronađena je puška i slučaj je upućen policiji, koja je prisustvovala mjestu događaja", pisalo je u zvaničnoj izjavi.

Garet Kolman, izvršni direktor Nacionalnog parka Kruger, pozvao je lokalno stanovništvo da im jave ako saznaju bilo kakve informacije.

"Ponosni smo na timski rad i posvećenost naših čuvara, ali žalosno je što je jedan život izgubljen", rekao je Kolman i dodao: "Kampanja protiv krivolova je odgovornost svih nas. Ugrožava mnoge živote, uništava porodice i uzima prijeko potrebne resurse za borbu protiv kriminala koji bi se mogli iskoristiti za stvaranje i razvoj radnih mjesta ".

Sutradan su u istom parku uhapšene još tri osobe osumnjičene za krivolov, a sa sobom su imale kovačke puške, opremu za krivolov i municiju, piše CNN.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм