Грчка

Ко путује, опрез: Наставља се врели талас, температура до 43 степена!

  • 16.07.2024. 13:04

Вреле ваздушне масе из сјеверне Африке наставиће да доносе велику врућину у Грчкој, а највећа температура очекује се сутра и у четвртак, 18. јула, на копну, углавном у западном, централном и сјеверном дијелу земље, саопштено је из Националне метеоролошке службе Метео.

Највиша температура данас ће бити од 39 до 41 степен Целзијусов у континенталним подручјима и два степена више локално на западу и сјеверу. У Јонској области, на Додеканезима и на југу Крита температура ће бити између 37 и 38 степени Целзијусових, а на осталим острвима од 33 до 35 степени.

У Атици и префектури Солун температура ће бити око 40 степени Целзијусових, пише "Катимерини".

Висок ниво пријетње, запад паничи: Стиже ''смртоносни квартет''

Висок ниво пријетње, запад паничи: Стиже ''смртоносни квартет''

Сутра и у четвртак, 18. јула, максимална температура достизаће 41 до 42 степена Целзијусова на копну, а локално у западном, централном и сјеверном дијелу земље 43 степена Целзијусова.

У Јонском мору, острвима источног Егеја, области Додеканези и јужном Криту, очекује се између 38 и 40 степени, а у осталим регионима два до три степена ниже.

Иста температура очекују се и у Атини и Солуну.

Усљед невремена страдало најмање 40 особа, а повријеђено око 350

Усљед невремена страдало најмање 40 особа, а повријеђено око 350

Усљед врелог таласа, упућен је апел становницима и фирмама у Атини да изнесу смеће прије 11.00 или након 17.00 часова, јер комуналци неће радити у најтоплијем дијелу дана због хигијене и безбједности.

Туристички радници упозоравају да иако је Атина и даље веома омиљена и популарна дестинација, и поред одређених мана, врели талас полако узима данак.

Све дужи периоди високе температуре од преко 36 степени Целзијусових често одвраћају посебно старије посјетиоце од обиласка града од поднева до вечери, а топло вријеме задржава се чак и након поноћи.

Стручњаци најављују да је постоји могућност да се врх туристичке сезоне на крају пребаци са јула и августа на умјереније мјесеце, наводи "Катимерини", а преноси Срна.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.