Сjевернокорејски лидер

Ким Џонг Ун затражио од војске да буде спремна за рат

 • Извор: Агенције
 • 07.03.2024. 06:58

Сjевернокорејски лидер Ким Џонг Ун наредио је током инспекције велике војне базе на западу Сjеверне Кореје увођење највишег степена борбене готовости сjевернокорејских трупа и затражио од војске да буде спремна за рат, пренијела је државна новинска агенција КЦНА.

Кимов обилазак војне базе, чија локација није откривена, уприличен је непосредно након почетка редовних годишњих, комбинованих војних вјежби америчких и јужнокорејских снага, преноси Ројтерс.

У овогодишњим здруженим америчко-јужнокорејски војним маневрима који су започети у понедјељак на југу Јужне Кореје ангажовано је двоструко више снага у односу на прошлогодишње вјежбе.

Ким је рекао да сјевернокорејска војска мора "динамично да спроведе нове, интензивиране ратне припреме у складу са захтјевима актуелне ситуације", пренијела је агенција КЦНА.

"Наша војска би требало стално да интензивира вјежбе које опонашају ратно стање и да брзо унапређује своје борбене способности до савршене спремности за стварни рат“, рекао је Ким.

Сјевернокорејски лидер није поменуо вјежбе америчке и јужнокорејске војске, али је надгледао своје трупе које су изводиле маневре у условима симулације стварног ратног стања, пренијела је сјевернокорејска новинска агенција.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

  Серија: Ко те шиша (12+)

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 22:45 Филм

  ''''Филм

 • 00:55 Ноћни програм

  Ноћни програм