Delaver

Kaznili ga jer je stojao uz cestu i upozoravao vozače na radar

  • Извор: Агенције
  • 13.09.2023. 22:33

Kamere su zamke za vozače gotovo svugdje u svijetu, ali jedan čovjek u Delaveru tužio je policiju nakon što su prekinuli njegov pokušaj da upozori vozače na jednu. Sudija je presudio u korist osobe koja je izjavila da su mu u povrijeđena ustavna prava. Kao rezultat toga, policija države Delavera pristala je na pozamašnu isplatu od 50.000 dolara.

Osoba o kojoj je riječ je 54-godišnji Džonatan Gesford, koji je odlučio upozoriti vozače na radar u blizini Smirna. Prema "CBS News", Gesford je stajao uz ivicu ceste s kartonskim znakom na kojem je pisalo "radar isprijed" kada su mu policajci prišli.

Kao što se vidi na videu koji je "Straight Arrow News" objavio na YouTubeu, policajci su istrgli znak iz Gesfordove ruke nakon što su izjavili da je "uključen u aktivnost Prvog amandmana". Policajci su takođe navodno tvrdili da se Gesford uključivao u saobraćaj na temelju izvještaja svjedoka, za koje je izjavio da je neistinito. Ali, incident tu nije završio.

S poderanim znakom, policajci su pustili Gesforda, ali dok je odlazio, "CBS-ov" izvještaj navodi da im je pokazao srednji prst. To je podstaklo policajce da ga počnu ganjati, navodno dosežući brzinu od 160 km/h na cesti s ograničenjem od 90 km/h.

Policajci su navodno prijetili da će uhapsiti Gesforda, zaplijeniti mu vozilo i pozvati socijalnu službu da pokupi njegovog sina. Na kraju mu je policija napisala kaznu zbog nepropisnog davanja znaka rukom, navodi "Jutarnji". Incident se dogodio u martu 2022. Dokumenti pokazuju tužbu podignutu u februaru 2023., s presudom od 50.000 dolara u korist Gesforda 1. septembra.

Dodatni video snimak policije prikazuje razgovor između službenika koji je odgovorio i nadzornika nakon zaustavljanja, u kojima se raspravlja o valjanosti kazne. Policajci u ovoj raspravi priznaju da pokazivanje srednjeg prsta nije kažnjivo. Prema "The Messengeru", incident je doveo do interne istrage, a neki su policajci disciplinski kažnjeni zbog svojih postupaka.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм