"Када би у питању био бокс меч, љекари би га отказали"

Карлсон упоредио Путина и Бајдена: Тужан сам, наш предсједник није при здравој памети!

  • Извор: РТ Балкан
  • 12.02.2024. 17:28

"Када би у питању био бокс меч, љекари би га отказали", рекао је данас амерички новинар Такер Карлсон, упоређујући предсједника Русије Владимира Путина, са којим је недавно разговарао, и предсједника САД Џозефа Бајдена.

"Тугујем кад видим да је (амерички) предсједник полудио. И да у мојој земљи сматрају да је веома непристојно причати о томе. Ово није политичко запажање, ово је чињеница. Највећи утисак на мене, током осам дана колико сам провео у Москви, није оставио само лидер те земље, који је, наравно, импресивна личност, већ то што је (Русија) највећа територија на свијету, и страшно је разнолика, језички, културно, вјерски. Тешко је управљати оваквом државом 24 године, свиђало се то вама или не. Неспособан човјек ово не би могао да уради, а он (Путин) је веома способан и ви то знате", рекао је Карлсон на Самиту предсједника влада у Уједињеним Арапским Емиратима.

Такер Карлсон послије интервјуа с Путином: Америком владају морони!

Такер Карлсон послије интервјуа с Путином: Америком владају морони!

Он је даље навео да је, осим америчког предсједника Џозефа Бајдена, некомпетентна, како се чини, и цијела тренутна америчка администрација.

Нагласио је да сматра да је Путин спреман за компромис када је ријеч о Украјини и додао да је посао лидера земаља да проналазе компромис: 

"То је оно што се назива дипломатијом, и он (Путин) је један од њих. Путин жели да изађе из овог рата".

Ипак, указао је да је врло наивно мислити да би Крим могао да постане поново дио Украјине.

Такер Карлсон долази у Србију

Такер Карлсон долази у Србију

"Уколико мислите да Украјина може да добије Крим, као што тврде америчке власти, онда сте дијете и немате појма о томе шта се дешава и шта је реално", објаснио је.

Није истина оно што тврде амерички политичари - да предсједник Русије Владимир Путин има план да заузме Пољску, будући да "тамо нема ничега што би Путину било потребно", прокоментарисао је даље Карлсон.

"Ја не браним Путина, нисам његов фан. Ја сам Американац, али нема никаквих доказа да је Путин заинтересован да прошири границе Русије", изјавио је.

Уједно, новинар је указао и на снагу руске економије. Како каже, индустријски потенцијал Русије знатно је озбиљнији него што то мисле у САД. Земља, коју називају бензинском пумпом, алудирајући на то да су енергенти једино оно што има, заправо, производи и нуклеарно оружје, ракете, артиљеријске гранате...

"Фокс њуз" - Путин у пуној форми, а Бајден изгубљен и збуњен

Кратко је прокоментарисао и Москву, рекавши да овај град оставио веома лијеп утисак на њега.

"Шокирао сам се да је Москва, у којој никада раније нисам био, највећи град у Европи са 13 милиона људи. Много је љепша од било ког града у мојој земљи. Нисам имао појма о томе. Много је чистије, безбједније и естетски пријатније. Архитектура, храна и услуге су боље него у било ком граду у САД".

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.