Политички аналитичар

Јовић за АТВ: Смрт Наваљног унапријед припремљена, Запад је све знао

  • Извор: АТВ
  • 17.02.2024. 21:24

Западни лидери су смрт Алексеја Наваљног искористили да се обруше на Русију и Владимира Путина.

О хистерији која је завладала након што се јуче сазнало да је Наваљни умро, за АТВ је говорио политички аналитичар Никола Јовић.

Јовић за АТВ каже да предсједник Путин, као и руководство Русије, нису одговорни за смрт Наваљног, те је додао да је Запад све унапријед припремио.

- Када говоримо о смрти руског опозиционара Алексеја Наваљног прије свега се поставља питање коме и зашто је то било потребно у овом тренутку. Када говоримо о руској страни, можемо видјети да руском руководству није одговарало. То се догодило мјесец дана прије избора у Русију, а свега неколико дана након интервјуа предсједника Путина са новинаром Такером Карлсоном. Зашто би Путин ризиковао све што му се десило, у позитивном смислу мислим, поготово у промјени његовог имиџа у западном јавном мњењу, тиме што би усмртио опозиционара који је већ три године у затвору и којег су мање више сви заборавили. Поред тога, тајминг је занимљив из још једног разлога. То је чињеница да се тренутно одржава Минхенска безбједносна конференција на којој се налазе најважније војно и политичко руководство западних земаља. Они су ову прилику искористили али и злоупотријебили. Индикативна чињеница је, што је на тој конференцији супруга Алексеја Наваљног, која се неколико тренутака након сазнања о смрти супруга, обратила на конференцији. Са позорнице је одмах запријетила да ће руско руководство одговарати за смрт њеног мужа. Свега неколико минута након вијести о смрти, запад је почео са причом о кривици руског руководства. Западни медији су одмах почели да објављују филмове и текстове о Наваљном, што доказује да је све било унапријед припремљено, да су вјероватно знали дан и тачан сат његове смрти. Дакле, Владимир Путин у руководство Русије, нису имали никаквог разлога да ово ураде - истакао је Јовић.

Пратите нас и путем Вибера