Русија

Још једна брана пробијена код Орска

  • Извор: Агенције
  • 08.04.2024. 14:53

Још једна брана пробијена је у близини руског града Орска у Оренбургшкој области, што захтијева додатне превентивне евакуације усљед ранијих поплава, саопштено из канцеларије градоначелника Орска.

"Добили смо оперативну информацију о нарушавању интегритета бране у близини мјеста Љесоторгови. Није могуће процијенити стање хидрауличне конструкције због поплава", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да је потребно провести хитну евакуацију како би се избјегле критичне посљедице по локално становништво.

Поплављено више од 10.000 објеката у Русији, огласио се Путин

Поплављено више од 10.000 објеката у Русији, огласио се Путин

Гувернер Оренбуршке области Денис Паслер написао је на "Телеграму", преноси Срна, да су власти града Новотроицка, западно од Орска, такође започеле евакуацију становника јер се вода излила на брани старој неколико деценија.

"Ја сам у Новотроицку од јутрос. Овде је брана почела да `пушта` и у току су радови на њеном санирању. Брана је изграђена послије велике поплаве 1957. године и штити градско насеље од воде која испуњава језеро Сазање током сезоне поплава", рекао је он.

Гувернер је истакао да вода достигла ознаку од 8,5 метара, а становници су евакуисани из Севастопољске улице у већ припремљене центре за привремени смјештај. Он је додао да је ситуација под контролом. Руска Оренбуршка област суочила се са поплавама раније овог мјесеца због отапања снијега, пораста нивоа воде на ријеци Урал и повећаног испуштања воде из локалног резервоара.

Брана у Русији попустила због лошег одржавања

Брана у Русији попустила због лошег одржавања

Брана која штити Орск од ријеке Урал, пукла је у петак, 5. априла, што је резултирало масовном евакуацијом локалног становништва.

Дан касније дошло је до пуцања друге бране-насипа, чиме је значајно проширено већ поплављено подручје.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: