Freundenberg

Jezivi detalji ubistva u Njemačkoj: Djevojčice ubile drugaricu iz škole (12) zbog svađe na TikToku?

  • Извор: Радио Сарајево
  • 17.03.2023. 10:50

Luise (12) iz Freundenberga u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji ubijena je s 32 uboda nožem. Ubile su je njene kolegice iz razreda, djevojčice u dobi od 12 i 13 godina, a jedna od njih (13-godišnjakinja) bila joj je najbolja prijateljica.

Navodno je razlog ubistva osveta zbog svađe na platformi TikTok, pišu njemački mediji.

Cijeli Freudenberg u kojem živi oko 18.000 stanovnika je u šoku. Niko ne bi pomislio da se ovako stravičan zločin može dogoditi usred tog inače mirnog gradića, piše Fenix magazin.

"Djevojčica od samo 12 godina izbodena je i ostavljena na biciklističkoj stazi. Riječ je o Luise, učenici koja se igrala sa svojom prijateljicom na ulici nedugo prije smrti", kaže jedan stanovnik grada koji poznaje porodicu ubijene djevojčice, ali i porodicu djevojčica koje su je ubile.

"One su zapravo sve radile zajedno, bilo rolanje, vožnja biciklom, sve. Nedavno su se igrale ovdje, bile su sretne", rekao je muškarac za njemački RTL.

Prema informacijama RTL-a, Luise je izbodena 32 puta. Focus piše kako rane nisu bile duboke, ali su naposljetku dovele do smrti jer je djevojčica iskrvarila.

Okrutno krvavo ubistvo dogodilo se u šumi. Prema pisanju Focusa, Luise je prenoćila kod svoje 13-godišnje najbolje prijateljice. Sutradan je došla druga 12-godišnjakinja, a djevojčice su zajedno otišle u šumu gdje su ubile Luise.


Nakon zločina, dvije djevojčice su otišle u kuću kod starije djevojčice. Po mlađu je došao njezin otac, nakon čega je starija djevojčica nazvala Luisine roditelje i rekla im kako je Luise otišla od nje te kako joj je rekla da će je nazvati kad stigne kući što nije učinila. Izrazila je zabrinutost za Luise. Tad je pokušala sa svog mobitela nazvati Luise. Djevojčica je zabrinutim roditeljima hladno lagala, piše Focus.

Navodno je na društvenim mrežama podijelila i vijest o potrazi za Luise, iako je već vrlo dobro znala da je Luise mrtva, ali za to potvrde od policije još nema.

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије