Недалеко од обале

Језив тренутак: Грбави кит преврће брод на ком су била двојица морнара

  • Извор: Блиц
  • 24.07.2024. 20:28

Недалеко од обале Њу Хемпшира у уторак је снимљен застрашујући тренутак у којем грбави кит преврће мали рибарски брод на ком су била двојица морнара.

На невјероватном снимку из САД види се како животиња главом гура задњи дио малог пловила због чега двоје људи пада у море.

Брод након тога неко вријеме плута на води на боку, а онда се преврће и почиње да тоне.

На другом снимку се види како рибар са брода у близини вуче преврнути брод и помаже унесрећеним морнарима.

Колико се сада зна, сви су прошли без повреда.

Није познато када се тачно инцидент догодио, иако се снимак први пут појавио на друштвеним мрежама у уторак рано послијеподне.

Због великог шумског пожара евакуисано више од 1.000 туриста

Због великог шумског пожара евакуисано више од 1.000 туриста

Још се нагађа узрок

“Ово је лудо – китови то не раде случајно”, “Ово је сулудо за гледати”, “Брод се тако брзо преврнуо”, гласили су само неки од коментара на друштвеним мрежама.

Грбави кит, за којег се вјерује да је стар око двије године, уочен је око границе Мејна и Њу Хемшира током прошле недјеље. Није јасно шта га је натјерало да потопи брод.

Иако је познато да орке нападају бродове, грбави китови иначе прилазе пловилима само када су знатижељни, а не љути или се осјећају угрожено.

Грбави китови се сматрају њежним дивовима, иако су људи који одлуче да пливају ​​са њима потенцијално у опасности да их удари снажни реп.

– Надамо се да ће кит ускоро напустити то подручје. Вјероватно је ушао у реку тражећи храну – изјавила је Дајана Шолти из Друштва за очување мора “Плави океан”.

Грбави китови могу да буду дуги до 17 метара и теже до 40 тона. Њихова исхрана се састоји од ситне рибе и других морских животиња.

Због китолова су почетком 20. вијека били на ивици изумирања, али се популација у међувремену добро опоравила.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.