Њемачка

Један од бјегунаца са психијатрије ухапшен, и даље се трага за држављанином БиХ

  • Извор: Агенције
  • 03.09.2024. 07:48

Након што су прије двије седмице четири осуђеника побјегли из Психијатријске установе "Лерхенхајд" у баварском граду Штраубингу, потврђено је да ухапшен један од бјегунаца и то 28-годишњи њемачки држављанин.

Он је лоциран у источној Штајерској и то сасвим случајно. Наиме, полиција је имала дојаву да други Нијемац, исто 28-годишњак, има своје везе у Штајерској и они су заправо били њему на трагу. Игром случаја наишли су на другог бјегунца и то у моменту када је улазио у аутомобил. Претпоставља се да је и други Нијемац у Штајерској, али полиција не открива детаље како не би угрозили истрагу, преносе Независне новине.

Када је ријеч о другој двојици бјегунаца, Денису Елеру (31), држављанину БиХ те Бећири Зећиру, поријеклом из тзв. Косова, за њима се и даље трага и полиција нема никакве детаље о њиховом кретању.

Подсјетимо, прије 15 дана су побјегла четири осуђеника из Психијатријске установе "Лерхенхајд" у баварском граду Штраубингу, у којој се лијече лица која имају психолошке и проблеме зависности.

Они су побјегли тако што су натјерали једног члана особља те психијатријске установе да им отвори капију.

Полиција је објавила саопштење са детаљним описом, фотографијама и другим личним подацима осумњичених, као што су висина, тежина, боја косе и очију.

У саопштењу полиције се наводи да су побјегли 31-годишњи држављанин БиХ Денис Елер, Килборн Мориц (28) из Њемачке, Јиримијас Ангело (28), такође из Њемачке и Бећири Зећир (27) из самопроглашеног Косова.

Двојица су у клиници због дроге, а друга двојица због крађе, рекао је портпарол полиције. 


(Фото: Кроне.ат)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица