Rusija

Jahala leš ajkule i snimala se, kasnije se pojavio snimak mrcvarenja životinje

  • Извор: Агенције
  • 22.07.2022. 13:33

Odvratne fotografije i snimci mrcvarenja ajkule u Rusiji i manekenke koja se na kraju slikala na njenom lešu su ovih dana izazvali burnu reakciju i gnjev javnosti.

Prvo se na udaru našao fotograf, a onda i djevojka koja je, kako kaže, bila prinuđena da ugasi svoj Instagram nalog.

Djevojka je u početku tvrdila da je ajkula bila živa i da je "nije svom težinom" zajahala na plaži u Ohotskom moru.

Međutim, ispostavilo se da već postoje snimci te ajkule na kojima je ribari izvlače iz mora, brutalno ubijaju udarcima tojagom u glavu, pa ostavljaju na plaži. Fotograf i manekenka su par sati kasnije, šetajući plažom, naišli upravo na nju i napravili skandalozne fotografije.

Vladimir Burmatov, predsjednik Komiteta za ekologiju ruske Dume se takođe umiješao u situaciju. On je izrazio svoje ogorčenje zbog krvoločnog ubistva životinje, piše Komsomolskaja pravda.

"Naravno, ovo što se desilo je neprihvatljivo sa stanovišta zakonodavstva. Upecane ribe moraju da se puste nazad. Prvo, ajkula je takođe dio ekosistema, a takav tretman je, ponavljam, neprihvatljiv u odnosu na životinjski svijet. Drugo, akti nasilja nad životinjama postali su javno poznati. Pravljenje ovakvih okrutnih snimaka je kažnjivo", naveo je zakonodavac u saopštenju.

On je dodao da će biti pokrenuta istraga i da je potrebno da oni koji su ulovili i usmrtili ajkulu završe na sudu kako bi se otkrili motivi njihovog postupka i zašto su morali da ubiju ribu.

Prema ruskom zakonu, za postavljanje materijala koji sadrže okrutnost prema životinjama, prijeti kazna do 5 godina zatvora.


Тагови: