CrowdStrike

Извињење за хаос у свијету: Поклон картица од 10 долара

  • Извор: Агенције
  • 27.07.2024. 13:04

Компанија CrowdStrike, фирма за сајбербезбједност одговорна за пад великог броја система у свијету крајем прошле недјеље, сада својим партнерима нуди смијешно неадекватну компензацију: Убер Еатс поклон картицу у вриједности од 10 долара, као извињење.

Ради се о невјероватно неадекватној компензацији за грешку која је довела до тога да бројне компаније са Фортуне 500 листе имају директне губитке од преко пет милијарди долара. То су најновије анализе осигуравајуће агенције Параметрикс.

Поред тога, пад система је довео до тога да велики број ИТ професионалаца ради прековремено током викенда.

Неименовани извор је за TechCrunch изјавио да је добио имејл са поменутом поклон картицом, како би се CrowdStrike искупио за то што је изазвао потребу за прековременим радом и пословима 19. јула.

"Због тога имате нашу захвалност од срца и извињење због непријатности. Како бисмо изразили нашу захвалност, ваша сљедећа шоља кафе или грицкалица касно ноћу је на наш рачун!, стоји у поруци.

А као со на рану, корисници помињу да су бар неке од поклон картица "отказане од стране издаваоца" и више нису биле валидне.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:20 Чаролија Републике Српске

    ''Чаролија Републике Српске

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.