Јоав Галант

Израелски министар: Иран спрема војни напад широких размјера

  • 12.08.2024. 12:10

Израелски министар одбране Јоав Галант рекао је свом америчком колеги Лојду Остину да се Иран припрема за војни напад широких размјера на Израел, пренио је портал Аксиос, док је из израелског министарства данас потврђено да су двојица званичника разговарала.

Како је наведено из тог министарства, Галант и Остин су размотрили оперативну и стратешку координацију, као и спремност израелске војске пред пријетњама Ирана, преноси Ројтерс.

Кува на Блиском истоку: Америка распоређује подморнице са крстарећим ракетама

Кува на Блиском истоку: Америка распоређује подморнице са крстарећим ракетама

У међувремену, Остин је наредио распоређивање подморнице са навођеним ракетама на подручје Блиског истока.

Америчка војска је већ раније саопштила да ће размјестити додатне авионе ловце и борбене бродове морнарице у регион како би појачала израелску одбрану.

Локалне новинске агенције у петак су цитирале изјаву замјеника команданта Иранске револуционарне гарде да је Иран спреман да изврши наређење врховног команданта Ајатоле Али Хамнеија да “строго казни” Израел због убиства лидера палестинске милитантне групе Хамас Исмаила Ханијеа у Техерану 31. јула.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)