Берлин

Из срушеног хотела извучено дијете

  • Извор: Б92
  • 07.08.2024. 11:21

Око 08.00 сати јутрос стигле су добре вијести - спасиоци су успјели да извуку неке од заробљених, а међу њима је и дијете.

До несреће је дошло синоћ око 23.00 сата, када се, према ријечима полиције, урушио један спрат. У вријеме инцидента у хотелу је било 14 људи, а петоро је успјело да побјегне на вријеме.

Како је писао "Билд", у рушевинама је било заробљено најмање осморо људи, међу којима је било и дијете.

Јутрос око 08.10 сати стигле су прве добре вијести: један мушкарац је извучен из рушевина и изнијет на носилима.

Убрзо након првог спасавања, дошао је тренутак који су сви чекали - претходно заробљено дијете спасено је из рушевина. Дјечак је био умотан у ћебе и на сигурно га је изнио ватрогасац.

Срушио се спрат хотела, људи остали затрпани

Срушио се спрат хотела, људи остали затрпани

Према писању "Билда", дјечак је био будан и чини се да је у добром стању.

Након тога напоље је изведена и једна жена, али за сада није познато да ли је у питању дјечакова мајка. За њом је на сигурно изведен и један пензионер, док се спасавање наставља.

Полиција је раније саопштила да су медицинари били у контакту са још око осам људи који су остали у хотелу, од којих су неки тешко повријеђени.

Полиција је евакуисала 31 особу из области око оштећеног објекта, а засад се не зна шта је узроковало урушавање.

На лицу мјеста је око 250 припадника хитне помоћи, укључујући ватрогасце, полицију, медицинске службе и ТХВ. Помажу и специјалци, екипе паса за спасавање и јединице дронова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.