Италија

Историјска запљена: Погледајте колико су кокаина сакрили у банане

  • Извор: Агенције
  • 08.05.2024. 19:22

Италијанска полиција је у луци Ђоја Тауро, у региону Калабрија, пронашла и заплијенила 2.700 килограма кокаина, сакривеног у керамичким бананама. Како преносе тамошњи медији, то је историјска заплијена дроге.

Дрога је, наводи се, пристигла из Јужне Америке.

- Машта шверцера дрогом нема граница, а то је оно што је виђено у заплијени кокаина регистрованој у посљедњих неколико сати у луци Ђоја Тауро - најважнијем прихватном мјесту за легалну и недозвољену робу у Италији и којом доминирају "Ндрангета", између осталих међународних мафијашким организацијама за трговину дрогом - наводи извор италијанских медија.

На видео-снимку који прати ову вијест приказан је систем који до сада није виђен.

Ако је до сада било нормално да се пакети кокаина стављају испод кутија платана или банана које се шаљу из Латинске Америке у Европу, често са зеленом изолационом траком за камуфлажу, у овом случају залиха од 2.700 килограма кокаина унутар лажних банана, систем потпуно отпоран на традиционалне скенере и њихове оператере, који траже класични облик кокаина када прате контејнере том технологијом.

Акцију је извела италијанска финансијска гарда, задужена за питања безбједности у поменутој луци, чији су агенти чекићима и другим алатима разбили лажне банане, вјероватно од керамичког материјала, у којима су се крили пакети кокаина. Процијењена вриједност заплијењеног на италијанском илегалном тржишту износи 800 милиона евра. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм