Напад

ИСИС објавио снимак Сиријца који је избо људе у Њемачкој?

  • 26.08.2024. 11:46

ИСИС је наводно објавио снимак Сиријца, осумњиченог за терористички напад у њемачком граду Золингену.

Медији наводе да је осумњичени Иса Ал Х. (26), који се терети да је у петак убио троје људи у Золингену стигао у Њемачку 2022. и затражио азил.

Тужилаштво је открило његов идентитет након што се предао полицији. Његово презиме није објављено због њемачких закона о приватности.

БИА ухапсила хрватског шпијуна

БИА ухапсила хрватског шпијуна

Иса Ал Х. наводно је своје поступке најавио путем видеоснимака које је објавила Исламска држава. Како пише Велт, истражитељи још нису сигурни да ли је на снимцима заиста осумњичени Сиријац. Видео је објављен у недјељу увече, а на њему се види потпуно маскирани мушкарац.

Током снимке је прстом показао гест "таухид", који је уобичајен међу исламистима, и држао је мач, пише Билд.

Кренула велика одмазда: Жесток напад руских снага на Украјину!

Кренула велика одмазда: Жесток напад руских снага на Украјину!

"Хтио је да побије што више људи"

Иса Ал Х. (26), који се предао полицији и признао злочин, боравио је у избјегличком центру у Золингену. Осумњичен је за припадност терористима Исламске државе, а против њега се води истрага због кривичних дјела убиство, покушај убиства и наношење тешких тјелесних повреда у осам случајева.

Тужилаштво је навело да је Иса, "због својих радикалних исламистичких увјерења" покушао да убије што више људи које је сматрао невјерницима, убадајући их више пута у врат и горњи део тела.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.