На "Иксу"

Интервју који је узбуркао свијет: О чему су разговарали Трамп и Маск?

  • Извор: АТВ
  • 13.08.2024. 07:32

Доналд Трамп је у понедјељак разговарао с милијардером Илоном Маском, а у интервју се поново осврнуо на теме које су изазвале највеће подјеле у америчком друштву.

Интервју на "Иксу", који је у Масковом власништву, почео је неповољно, с техничким проблемима који су у почетку спријечили многе кориснике да гледају разговор. Маск је за одгоду окривио "масивни" кибернетички напад, али узрок квара није био сасвим јасан.

Након што је интервју почео с више од 40 минута закашњења, Трамп је на Маском захтјев започео разговор препричавањем атентата на њега прошлог мјесеца. Трамп је детаљно расправљао о свом блиском контакту са смрћу на предизборном скупу у Батлеру у Пенсилванији, који ће, како је рекао, поновно посјетити у октобру.

“Било је то чудо. Да нисам окренуо главу, не бих сада разговарао с тобом, колико год ми се свиђао", рекао је Трамп Маску.

Трамп је затим прешао на расправу о мигрантима и јужној граници, упозоравајући на "грубе људе" који покушавају ући у земљу преко америчко-мексичке границе.

"То су људи који су у затвору због убистава и разних ствари, а пуштају их у нашу земљу. Још мало па ће бити безбједније у Венецуели", рекао је Трамп.

Трамп се осврнуо и на Камалу Харис, коју је назвао "царицом границе" Бајденове администрације. Трамп се присјетио и "радикалне" демократије Камале, која је "уништила" Калифорнију док је била државни тужилац, а касније и сенатор.

Било је говора и о "климатским промјенама", као и о рату у Украјини.

“Највећа пријетња није глобално затопљавање, гдје ће океан порасти за једну осмину инча у сљедећих 400 година. Највећа пријетња је нуклеарно загријавање”, рекао је Трамп.

Трамп је о рату у Украјини рекао: 

“Русија је с нама поразила Њемачку, а они Наполеона. Знате, постоје већ дуго времена. Они су велика борбена сила, а то је врло неправедно... У врло смо лошој позицији. И нећу кривити искључиво, искључиво, али могу вам рећи да сам то могао спријечити.”

У опуштеном разговору, Маск је сугерисао да би могао помоћи у будућој Трамповој администрацији као члан "комисије за учинковитост владе".

“Волио бих то за тебе. Ти си највећи резач", рекао је Трамп, мислећи на потез који је преузео Маск када је купио тадашњу Твитер.

Говорећи о кандидату демократа, Маск је Камалу Харис описао као "крајње лијевом", док ју је бивши предсједник назвао "луђаком радикалне љевице".

Трамп је додао да је Камала Херис "гора од Берниеја Сандерса", сенатора из Вермонта.

“Она се сматра далеко либералнијом од Берниеја Сандерса, она је радикална лијева луђакиња. И ако она буде предсједница, врло брзо, више нећете имати државу”, рекао је бивши предсједник.

Трамп је критиковао Харис јер је одабрала Тима Волца као свог кандидата за потпредсједника, а споран му је "закон о прогресивним политикама у држави" - посебно прошлогодишњи приједлог закона који налаже да школски окрузи и школе дају бесплатне менструалне производе у свим тоалетима.

“Па, њен потпредсједник одобрио је, потписао закон, тампоне у тоалетима за дјечаке”, рекао је Трамп.

"Да, то је чудно", одговорио је Маск.

“А то значи да и она вјерује у то”, рекао је Трамп.

"Да, то није у реду", додао је Маск.

Трамп је рекао да је “много људи мислило да ће она изабрати нешто супротно, али она је одабрала антиизраелску, радикалну љевицу”, мислећи на Волца.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.