"Али то није тако"

Индија: Запад уводи санкције Русији као да се цијели свијет слаже са њима

  • 06.11.2023. 13:00

Запад жели да представи као да је цијели свијет пристао на санкције, које су уведене против Русије, али то није тако, јер су ове рестриктивне мјере погодан алат само за западне земље, рекао је за италијанску "Коријера дела сера" индијски министар спољних послова Субрамањам Џаишанкар.

"Ове санкције су контролишући механизам, који је на располагању развијеним економијама, а који се заснива на механизмима, овлашћењима и инструментима креираним током више година. Развијене економије користе ове контролишуће механизме када им одговара. Не обраћају се Уједињеним нацијама у потрази за легитимитетом: они то раде када мисле да су на тацни њихови интереси. Наравно, концепт санкција се у многим дијеловима свијета различито перципира. Али, ово (то како Запад представља свијету санкције уведене против Москве) се ради као да је цијели свијет пристао на санкције. То није тачно", изјавио је шеф индијске дипломатије. 

"У једном тренутку стране ће морати да седну за сто и поразговарају", а Индија је, како каже, "увијек спремна да пружи руку помоћи".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: