Amerika

Imam u džamiji izboden tokom molitve

  • Извор: Анадолија
  • 11.04.2023. 10:55

Imam Sajed Elnakib izboden je nože u džamiji u američkom gradu Patersonu u Nju Džerziju, tokom klanjanja sabah-namaza, jutarnje molitve.

Na snimku s nadzornih kamera vidi se grupa vjernika u džamiji. Dok su vjernici bili na molitvi, muškarac iz trećeg reda, prolazeći pored vjernika približio se 65-godišnjem imamu i napao ga nožem.

Napadač je potom pokušao da se probije kroz masu kako bi pobjegao iz džamije, ali su vjernici brzo reagovali i uhvatili ga na ulaznim vratima bogomolje i predali policiji.

Policija je kasnije utvrdila da je riječ o Serifu Zorbi (32).

Ljekari su objavili da Elnakib nije u životnoj opasnosti.

Zorba je na prvom saslušanju kazao da je iz Istanbula te da je nedavno došao u Sjedinjene Američke Države (SAD).

Napadač se tereti za ubistvo u pokušaju prvog stepena, posjedovanje oružja trećeg stepena u protivpravne svrhe i četvrtostepeno nedozvoljeno držanje oružja, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Bulent Kan, pomoćnik tužioca, kazao je novinarima da još istražuju motiv, ali ukoliko se utvrdi da je Zorba kriv, prijeti mu maksimalna kazna do 26 godina zatvora.

Тагови:
  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)